Руска придружна програма

Руска придружна програма

„Доста е со овие придружни програми на англиски јазик! Нема ли некоја руска придружна програма што ќе ни ја претставите?“ – Некои од моите постари читатели веројатно ќе бидат огорчени по многубројните постови за придружни можности за маркетинг.

Слушам – настапувам.

Во оваа статија ќе ја претставам најголемата страница за е-трговија во Русија – ozon.ru и можноста да се профитира од тоа.

Ozon.ru – рускиот гигант

Озон е најголемата страница за е-трговија во Русија.

Основана е во 1998 година – денес има 17 милиони корисници. Бидејќи дневните посети на страницата се околу 3,5 милиони луѓе (повеќе од половина од населението во Бугарија).

Да и служи на огромната територија на Руската Федерација – страницата има 2700 партнерски точки, над 600 автоматски машини (машини) за подигање пратки, испорака до над 3300 градови во земјата, формирајќи пазар од над 60 милијарди рубли.

И секако – стоката се доставува со курир.

Во однос на партнерските точки – заинтересираните компании кои работат во Русија можат да станат партнери со страницата. И да се изградат точки од кои корисниците на страницата можат да ги преземаат своите нарачки (како што се канцелариите на нашите курирски компании).

Повеќе информации (за оние Бугари кои живеат во Руската Федерација) за условите може да се најдат тука

Општо земено – ќе ви треба просторија што е најмалку 20 квадратни метри. И, мора да биде отворен подоцна 7 дена во неделата, најмалку 12 часа на ден.

Но, бидејќи рускиот не е толку добар за мене – прочитајте преку врската.

„Немаме пари, како ќе отвориме контролни пунктови, ала-бала. – ќе си кажеш.

Озонот исто така има програма за инвестиции преку кои се обезбедуваат заеми – Озон Инвест.

Оваа програма е типична заемност меѓу заеми, P2P (заеми од потрошувач кон потрошувач, повеќе за овој вид заем и можноста да се заработи пасивен приход од него прочитајте овде) -корисниците инвестираат пари преку платформа која дистрибуира заеми. Каматата за износот носи приход на инвеститорите, а платформата зема процент.

Каматните стапки се високи – над 15 проценти на годишно ниво. За оние кои живеат во Русија – и може да ризикувате пари, тогаш истражете ја програмата. Може да ви донесе пасивен приход.

Покрај овие програми, Озон продава и предмети.

Од Руската Федерација.

И однадвор – таканареченото прекугранично турнирче.

Интересно е затоа што добра од помалку од 200 евра и помалку од 31 килограм се ослободени од акциза. За стоки што се над 200 евра, потрошувачот плаќа 15 проценти од разликата над 200 евра и откупната цена.

Нема данок на додадена вредност за овој вид стока.

За оние кои се заинтересирани за рускиот пазар – ги советува внимателно да ги прочитаат информациите тука

Во случај на извоз надвор од Бугарија, ДДВ генерално не доспева.

Ако во Русија нема сличен индиректен данок – трговијата може да биде доста извозна. Но, пред сè – прочитајте и консултирајте се со експерт за данок (бугарски и локален).

Програма за филијала / препорака за озон

Озонот има своја придружна програма / програма за упатување.

Достапно е тука

И тука

Вие само треба да имате профил на некоја личност, како и да се регистрирате како „Менаџер“.

Може да учествуваат сите лица над 18 години и регистрирани –

Многу голема лоша работа е што само луѓето што живеат во Русија можат да ги разменуваат своите поени (кои се генерираат) за рубли (за валута).

Да, знам дека многу од моите читатели ќе бидат лути на мене што го изгубија своето време, но да – во овој момент можноста да профитираат од промовирање работи од Озон е само за оние Бугари кои живеат во Руската Федерација.

Откако ги изедов твоите клетви – дозволете ми да ви кажам како да победите.

Штом некое лице се регистрира – може да има корист од промоцијата на производите.

Според мое мислење, добро познатиот принцип на партнерската страница на Амазон може да се примени (со одредена сума на ризик).

“Што е ова?”

Ова е страница што е посветена на одреден вид производи.

Да речеме патики.

Вие, зборувајќи руски, ќе создадете страница што е посветена на различни видови патики.

Во секој преглед на патика можете да ја ставите вашата специјална врска – кога корисниците што ја посетуваат вашата страница кликнуваат на врската и купуваат, ќе заработите провизија.

Секако – за да направите ваков тип на страница треба да направите истражување.

Ве советувам да започнете со Yandex – најголемиот руски пребарувач (руски Google).

Вашата страница мора да биде оптимизирана за Yandex.

Ако успеете да се борите за клучен збор – да речеме “спортски патики “и овој клучен збор носи сообраќај од 1000 луѓе месечно, тогаш ако остварите 5 продажби на овие 1000 луѓе, веќе ќе започнете да создавате приход. Колку повеќе клучни зборови – толку поголем сообраќај.

Поверојатно е провизија.

Сега – во Амазон конверзијата (односот на посетители на страницата и извршената набавка) е доста голема. Бидејќи во Амазон се дава провизија за сè што е купено откако ќе се кликне на врската. Т.е. некој ќе кликне на вашата статија на патики. Но, не купувајте такви и купувајте нешто друго – сепак ќе добиете провизија.

За Озон – немам претстава каков е разговорот. Но, претпоставувам дека е пониско.

Сепак, ова е неразвиен пазар што вреди да се провери.

Ветив дека ако пасивендоход.нет се развие (и има приход), тоа ќе направи „патување“ со вас – т.е. Developе развијам страница за продажба на работи како што е партнер.

Завршни зборови за озонот

Озонот е добра можност да остварите профит.

Оние кои се занимаваат со е-трговија – треба да го проверат.

Нејзините недостатоци се тоа што е посветено на локалните претприемачи – и програмата за партнери и програмата за инвестиции, како и програмата за упатување / придружување не се за меѓународни луѓе.

Да се најде компанија во Русија за да учествува во нив?

Не знам. Ако имате многу голем приход како здружени продавачи – можеби. Но, јас не сум многу убеден.

Ако ви се допадна темата – можете да ја споделите на социјалните мрежи.

За оние Бугари кои живеат во Русија – дали вреди озонот?

Додека ја пишував оваа статија, не можев да најдам некои негативни страни.

Но, вие – како потенцијални корисници на страницата, може да имате поинакво мислење.

Се разбира – вашата критика мора да биде конструктивна. Нема услуга во светот што ги задоволила сите свои клиенти.

Да му помогнете на pasivendohod.net – споделете го напишаното на социјалните мрежи. И прочитајте ги моите други материјали.

Се обидувам да пишувам за сè што знам.

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење